Składniki:
- 150 g mąki
- 25 g cukru
- 125 g pokrojonego w kostkę masła
- 1 łyżka stołowa wody
- 200g świeżych malin
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 500 ml mleka 3,2%
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżka masła
Wykonanie:
Robimy ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, łyżkę wody i pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy.
Gotową kulę z ciasta owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po upływie tego czasu formę na tartę wylepiamy ciastem. Całość nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30minut.
Robimy ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, łyżkę wody i pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy.
Gotową kulę z ciasta owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po upływie tego czasu formę na tartę wylepiamy ciastem. Całość nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30minut.
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i przestudzony przekładamy na również wystudzone ciasto.Dekorujemy całymi owocami malin.