sobota, 25 sierpnia 2012

Tarta z malinami




Składniki:
  • 150 g mąki
  • 25 g cukru
  • 125 g pokrojonego w kostkę masła
  • 1 łyżka stołowa wody
  •  200g świeżych malin
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 500 ml mleka 3,2%
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżka masła
Wykonanie:
Robimy ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, łyżkę wody i pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy. 

Gotową kulę z ciasta owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po upływie tego czasu formę na tartę wylepiamy ciastem. Całość nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok. 25-30minut.
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i przestudzony przekładamy na również wystudzone ciasto.Dekorujemy całymi owocami malin.